Καλώς ορίσατε στον ιστότοπο για τον αυτισμό.

Αυτό το ιστολόγιο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει περιγραφές και σχόλια σχετικά με νέες προσεγγίσεις ως προς την εκπαίδευση των παιδιών με αυτισμό καθώς και με βιοχημικές παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι τα βοηθούν και τα βελτιώνουν.

Γονείς που έχουν παιδί με αυτισμό μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες αλλά και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους.

Τα σχόλιά σας και η συνεισφορά σας θα
βοηθήσουν τα παιδιά μας.

Είναι εξίσου βασικό, πέρα από ιδέες και απόψεις, να κατατίθενται και χρηστικές οδηγίες και συμβουλές από γονείς. Π.χ. εάν κάποιος πηγαίνει το παιδί του σε ένα καλό κέντρο θεραπευτικό είναι καλό να μοιραστεί την εμπειρία του αυτή με όλους, ώστε να προστρέξουν εκεί και άλλοι, εάν κάποιος γονιός πηγαίνει το παιδί του σε καλό σχολείο ας αναφέρει την περιοχή και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, γιατί ίσως φανεί χρήσιμη η πληροφορία αυτή σε άλλο γονιό που ψάχνει στην ίδια περιοχή σχολείο για το παιδί του, εάν κάποιος άλλος γνωρίζει νόμους και εγκυκλίους ας τους κοινοποιήσει σε όλους (θέματα που μπορεί να αφορούν τα εμβόλια και τις εγγραφές των παιδιών στο σχολείο, δικαιώματα άδειας από τη δουλειά...) κ.α.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Παράλληλη στήριξη

Η παράλληλη στήριξη είναι ένας θεσμός, που όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα, δεν είχε την επιτυχή εφαρμογή που περιμέναμε. Λίγο τα κονδύλια που δεν εγκρίθηκαν, λίγο ο φόβος των Διευθυντών και των δασκάλων, λίγο η αρνητική στάση που έχει συχνά το ΥΠΕΠΘ σε τέτοια θέματα, το αποτέλεσμα είναι μερική εφαρμογή της παράλληλης στήριξης στα σχολεία και το ναυάγιο του θεσμού.
Σε παράπονα των γονέων αλλά και χάρη στην επιμονή κάποιων, οδήγησαν το θέμα στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος μετά από εξέταση των δεδομένων έβγαλε το παρακάτω πόρισμα.
Παρ'όλο που η σημερινή οικονομική κατάσταση δεν προδιαθέτει για θετική έκβαση του θέματος, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο δείχνει πως αντιμετωπίζονται από μερικούς αυτά τα παιδιά।
Καλή ανάγνωση
http://www.autismgreece.gr/images/stories/porisma.pdf

3 σχόλια:

  1. Αν θέλετε το κάτι παραπάνω για τα παιδιά σας, τσεκάρετε αυτό το site
    http://www.drneubrander.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε και αυτό
    http://www.medtime.gr/content/view/150/2/lang,greek/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για δείτε και το blog μου
    http://aftismos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή