Καλώς ορίσατε στον ιστότοπο για τον αυτισμό.

Αυτό το ιστολόγιο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει περιγραφές και σχόλια σχετικά με νέες προσεγγίσεις ως προς την εκπαίδευση των παιδιών με αυτισμό καθώς και με βιοχημικές παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι τα βοηθούν και τα βελτιώνουν.

Γονείς που έχουν παιδί με αυτισμό μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες αλλά και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους.

Τα σχόλιά σας και η συνεισφορά σας θα
βοηθήσουν τα παιδιά μας.

Είναι εξίσου βασικό, πέρα από ιδέες και απόψεις, να κατατίθενται και χρηστικές οδηγίες και συμβουλές από γονείς. Π.χ. εάν κάποιος πηγαίνει το παιδί του σε ένα καλό κέντρο θεραπευτικό είναι καλό να μοιραστεί την εμπειρία του αυτή με όλους, ώστε να προστρέξουν εκεί και άλλοι, εάν κάποιος γονιός πηγαίνει το παιδί του σε καλό σχολείο ας αναφέρει την περιοχή και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, γιατί ίσως φανεί χρήσιμη η πληροφορία αυτή σε άλλο γονιό που ψάχνει στην ίδια περιοχή σχολείο για το παιδί του, εάν κάποιος άλλος γνωρίζει νόμους και εγκυκλίους ας τους κοινοποιήσει σε όλους (θέματα που μπορεί να αφορούν τα εμβόλια και τις εγγραφές των παιδιών στο σχολείο, δικαιώματα άδειας από τη δουλειά...) κ.α.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Νέες παρεμβάσεις- βλαστοκύτταρα

Νέες παρεμβάσεις αναδύονται κάθε μέρα. Αυτή τη φορά τα νέα αφορούν τα βλαστοκύτταρα (stem cells). Πρόκειται για νέα ελπιδοφόρα θεραπεία, η οποία έχει δοκιμαστεί σε ενήλικες που πάσχουν από ασθένειες όπως Alzheimer, Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκα κλπ..

Τα βλαστοκύτταρα που χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι εμβυακά ή να ληφθούν από τον μυελό των οστών συμβατού δότη. Τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι πολύ θετικά στους ενήλικους, ενώ έχουν γίνει παρεμβάσεις και σε παιδιά με εξίσου καλά αποτελέσματα.
Τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν γίνονται βέβαια παντού.

Εξειδικευμένο κέντρο της Γερμανίας φαίνεται να προχωρά στον τομέα αυτό, ενώ άλλο αμερικανικό ερευνητικό κέντρο έχει κάνει ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των ερευνών του. Ο τομέας είναι καινούργιος και δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά εάν μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. ΄

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις αναζητήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου